UITVERKOCHT

Maria Adriana - viool solo

Jacob Ploooij - viool

Laura v.d. Stoep - altviool

Jos Teeken - cello

Marijn van Prooijen - contrabas

Bart de Kater - klarinet

Marije Nie - tapdans

 

Muziektheater

- aanvang: 20:15

Maria Adriana

Van Amadeus tot Zappa


Het Maria Adriana Collective is een zevenkoppige band met strijkkwartet, contrabas, klarinet en voetpercussie oftewel tapdans. Het brengt de mooiste muziek uit alle streken van Europa, Noord- en Zuid-Amerika. 

De muziek bestrijkt drie eeuwen in een zeer afwisselend programma, dat gebracht wordt door bevlogen musici met gevoel voor theater. Beginnend met prachtig klassiek repertoire met meesterwerken van Bach, Purcell en Vivaldi, komen we terecht in romantische muziek van grootheden als Tsjaikovski, Rachmaninov en Sjostakovich. Geleidelijk gaan we over op virtuoos repertoire van de gypsymuziek en de tango. Tenslotte komen we aan in de huidige tijd met swingend repertoire dat iedereen kent.

De oorsprong van alle muziek is volgens Maria Adriana het uiten van emoties en het vieren van gebeurtenissen. Dans en muziek gaan samen en worden van oudsher gebruikt voor het voorbereiden van jacht en strijd. Deze diepe bron van oermuziek ligt in ons verscholen, ook in de meest kunstzinnige muziek die klassieke muziek vaak is.Niet leden: € 16,50
Leden: € 14,50