UITVERKOCHT

Ben van den Dungen – saxofoons

Miguel Rodriguez- piano

Marius Beets – bas

Gijs Dijkhuizen – drums


www.benvandendungen.nl

Jazz en Blues

- aanvang: 20.15

Ben van den Dungen Quartet

The legacy of The Blues

In The Legacy Of The Blues vermengt saxofonist en componist Ben van den Dungen de blues van steden zoals New Orleans, Chicago, Memphis, New York en Nashville met jazzmuziek van zijn hand.

Jazz en de blues. Een eeneiige tweeling. De een kan niet zonder de ander. De blues vertelt het leven. De jazz geeft er kleur aan. De blues is het verhaal en de jazz maakt het swingend. Het kleine leed van de mens en de zekerheid dat het morgen beter gaat. Dat maakt deze combinatie zo universeel en aanstekelijk. Jazz en de blues. Een lach en een traan!

Ben van den Dungen zit al heel lang in de jazz scene. Hij verkocht 60 albums en speelde circa 4000 concerten in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft Ben les aan het Rotterdams conservatorium. Ook op andere conservatoria geeft hij regelmatig masterclasses. Als componist heeft hij zo’n 80 composities op zijn naam staan, hoofdzakelijk voor zijn eigen groepen en bands. Zijn muziek werd onder meer gebruikt voor het televisieprogramma Keek op de Week van Van Kooten en De Bie.

In ons programmaboekje treft u op deze datum een voorstelling aan van Hans Dagelet en Eshter Apituley. Helaas zijn zij verhinderd op 19 november. Wij zijn heel blij dat we het Ben van den Dungen Quartet hebben kunnen contracteren voor deze avond. Onderstaand filmpje geeft een impressie van hun optreden.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00