UITVERKOCHT

www.nathaliebaartman.nl

Foto: Astrid van Loo

Cabaret

- aanvang: 20:15

Nathalie Baartman

SNAK

SNAK

Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man met of zonder mondkap. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken.

Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht.

Nathalie Baartman uit Borne won in 2006 de persoonlijkheidsprijs op het Cameretten-festival. Het inspireerde haar tot haar voorstelling Stam die werd gevolgd door acht andere, bijzondere voorstellingen. Tijdens haar programma’s maakte ze onder andere gebruik van accordeon, harmonium, Bulgaarse zang, buikdans en veel verhalen.

Door de intensiteit van haar spel neemt Nathalie Baartman haar publiek mee in haar belevingswereld. Ze beschikt daarbij over een origineel en grappig observatievermogen. Ze vertelt hilarische verhalen over haar leven, dat altijd heeft aangevoeld als een jas die niet past.

‘Mijn cabaretprogramma’s zijn een vertaling van mijn leven. Wereldvreemd werd ik genoemd. Dat snap ik nog steeds niet. Ik vind de wereld raarder dan ik’, zegt Nathalie Baartman over zichzelf.

Na de succesvolle cabaretvoorstellingen van de Comedy Express en Fabian Franciscus is Podium er opnieuw in geslaagd cabaret van hoog niveau naar de dorpskerk te halen.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00