UITVERKOCHT

Wigert Dronkert – gitaar en zang

Theo Dronkert – gitaar en zang

Theo de Jong – gitaar en zang

Country

- aanvang: 20:15

Skotwal

Te Werk

In de voorverkoop van 15 mei tot 15 juni kunnen alleen leden kaarten bestellen.

Skotwal werd opgericht uit pure liefde voor de West- Friese taal en de muziek van het Amerikaanse platteland. De door henzelf vertaalde Amerikaanse countrysongs van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earl, Dolly Parton en John Price durven de mannen van Skotwal zonder opsmuk uit te voeren. Maar ze kunnen ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen op diverse instrumenten.

Theo de Jong, Wigert Dronkert en Theo Dronkert, alias Skotwal, hebben twee cd’s op hun naam staan. Ze spelen hun repertoire in huiskamers, tenten, kroegen, kerken en theaterzalen van Broek op Langedijk tot Nashville en weer terug. Dat doen ze met humor, maar ook ontroering gaan ze niet uit de weg. De songs in de taal van hun eigen jeugd gaan recht het hart in.

Het West-Friese woord ‘skotwal’ staat voor een eenvoudige voedzame stamppot van aardappels, bonen en vet. Een avond Skotwal betekent dan ook herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke mooie muziek. Niet leden: € 16,50
Leden: € 14,50