UITVERKOCHT

Foto: Dirk W. de Jong

Jerney Kate - zang

Lex Horst -gitaar

Theaterconcert

- aanvang: 20:15

Jerney Kate

Simply Eva

In ‘Simply Eva’ gaat Jerney Kate Molenaar, geboren in de Zaanstreek, op zoek naar de ziel van Eva Cassidy. Deze Amerikaanse zangeres overleed in 1996 op 33-jarige leeftijd aan kanker. Vanaf het moment dat Jerney Kate de eerste klanken van het album ‘Songbird’ hoort, is ze verkocht. Ze besluit een programma te maken met Cassidy’s werk.

Eva Cassidy was een bijzondere zangeres. Muzikaal, veelzijdig en gezegend met een stem die direct binnenkomt. Maar ook bescheiden, introvert en perfectionistisch. Ze hield er niet van om in de spotlights te staan. Haar werk werd opmerkelijk genoeg pas na haar dood wereldwijd bekend.

Het levensverhaal van Eva Cassidy raakt Jerney Kate. Ook haar stem en de arrangementen vindt ze bijzonder mooi. Hoe kan het dat deze veelzijdige zangeres tijdens haar leven zo onbekend blijft? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk?

Samen met biograaf Johan Bakker en gitarist Lex Horst brengt Jerney Kate een boeiend eerbetoon aan deze unieke zangeres. Een avond vol mooie jazz, blues, pop, country, folk en verhalen over wat een bestaan als zangeres met je doet.

Website: www.jerneykate.nl


Niet leden: € 16,50
Leden: € 14,50