UITVERKOCHT

Foto: Robin TaylorMary Gauthier – zang & gitaar

Michele Gazich – viool

Theo de Jong - gitaar en zang

Americana

- aanvang: 20:15

Mary Gauthier

Rifles & Rosary Beads


LET OP: deze voorstelling is op een vrijdag!

Rifles & Rosary Beads

Mary Gauthier is een legendarische Americana-zangeres, die woont in Nashville. In de VS wordt ze gezien als een van de grootste singer-songwriters. Bob Dylan en Tom Waits zijn fan van haar aangrijpende, rauwe liederen over eenzaamheid, angst, drank en drugs. 

Als kind werd Mary Gauthier te vondeling gelegd. Als tiener zwierf ze over straat. Jarenlang kampte ze met verslavingen, maar ze wist af te kicken. Pas toen ze liedjes ging schrijven op haar 35e, viel alles op zijn plek. Niet zo gek dus dat ze zich verwant voelt met de buitenstaander. 

Voor haar nieuwe cd Rifles & Rosary Beadswerkte ze samen met oorlogsveteranen. In de VS besluiten elke dag gemiddeld 22 veteranen uit het leven te stappen. Ze schreef gedurende vijf jaar meer dan vijftig songs met de soldaten, waarvan er elf op de nieuwe cd staan. 

Met haar nieuwe cd tourt ze door Nederland, vergezeld door violist Michele Gazich en Theo de Jong gitaar. Haar vorige Nederlandse tour is alweer vier jaar geleden, dus grijp deze unieke kans bij Podium onder de Toren! 

LET OP: deze voorstelling is op een vrijdag!


Niet leden: € 16,50
Leden: € 14,50