UITVERKOCHT

Foto: S. Xanthoulis

James Oesi – contrabass

Theaterconcert

- aanvang: 20:15

James Oesi

Oesi solo

Met zijn weelderige haardos en karrenvracht aan talent is de contrabassist James Oesi een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als een van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Tijdens zijn soloprogramma’s speelt hij werk van onder andere Bach, Rachmaninov, Berio en Beethoven.

James Oesi wordt in 1988 geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika, waar hij opgroeit en als kind al piano en viool speelt. Op 16-jarige leeftijd verruilt Oesi Johannesburg voor Moskou om contrabas te gaan studeren aan het Moskou State Tchaikovsky Conservatoir. In 2012 studeert hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De afgelopen jaren speelt Oesi zijn soloprogramma’s op bekende podia als het Amsterdamse Concertgebouw, TivoliVredenburg in Utrecht en het Grachtenfestival in Amsterdam. Hij is een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1.

James Oesi kreeg in de loop der jaren ongekend goede kritieken. Hij is daarom gevraagd voor een concert op het prestigieuze Huddersfield Music Festival. Het afgelopen jaar trad hij op tijdens het North Sea Jazz Festival. 

www.jamesoesi.com


Niet leden: € 16,50
Leden: € 14,50