UITVERKOCHT

Maria de Fátima - zang

Daniel Raposo - Portugese gitaar

Hans van Gelderen - klassieke gitaar

Felix Hildenbrand – Akoestische bas

www.mariadefatima.com

Foto: Dave Stoker

Fado

- aanvang: 20:15

Maria de Fatima

Met Ziel en Zang

IN VERBAND MET ZIEKTE VAN MARIA DE FATIMA IS HET CONCERT VAN ZATERDAG 26 MAART HELAAS AFGELAST!!


Met Ziel en Zang

Tijdens de coronacrisis maakte Fado-diva Maria de Fátima haar meest persoonlijke programma Met Ziel en Zang. Daarin ligt de nadruk op nieuw eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen. Uiteraard zal ook de traditionele fado niet ontbreken.

De zangeres, geboren en getogen in de volkswijk Boavista in Lissabon, begon op haar negende al aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond ze al op het podium samen met Amália Rodrigues.

Ze trad vaak samen met haar moeder Maria de Travassos op en zong met haar het Portugese levenslied. Haar repertoire bestond, behalve uit de traditionele fado’s voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd.

Op haar 21e koos Maria voor een vaste verblijfplaats in Nederland waar haar carrière zich verder ontwikkelde. Maria de Fátima groeide uit tot een bekende fadista die in 2016 de hoogste presidentiële onderscheiding ‘Orde van Infante D.Henrique’ ontving.

In 2020 behaalde Maria in het programma We Want More van SBS 6 de vierde plek in de finale. Volgens juryleden Trijntje Oosterhuis en Ali B was haar vertolking van het nummer ‘Laat me’ beter dan het origineel.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00