UITVERKOCHT

Foto: Annemieke van der TogtLoek Peters - acteur

Benno Hoogveld - regie

Marc Veerkamp - script

Rik Ronner - muziek

Toneel

- aanvang: 20:15

Loek Peters

Ma van Hugo Borst


Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait meneer Alzheimer de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling ‘Ma’ is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. ‘Ma’ is een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én liefde voor zijn moeder worden vertolkt door Loek Peters.

Loek Peters heeft zijn sporen verdiend als acteur. Hij was en is te zien in verschillende Nederlandse drama-series, waaronder ‘Penoza’. Hij is ook een van de acteurs in het improvisatieprogramma ‘De vloer op’. Daarnaast speelt hij in meerdere Nederlandse films, waarmee hij een nominatie voor een Gouden Kalf in de wacht sleepte.

Het boek ‘Ma’ won een Hebban Award in de categorie beste non-fictie. Samen met Carin Gaemers won Hugo Borst de Macchiavelliprijs 2016, voor hun manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’. Volgens de jury schreven zij politieke geschiedenis door in recordtempo het onderwerp uit de politieke sfeer te halen.

Niet leden: € 16,50
Leden: € 14,50