UITVERKOCHT

Jim van der Zee - zang, gitaar

www.jimvanderzee.com

Foto: Reinout Bos

Theaterconcert

- aanvang: 20.15

Jim van der Zee

Keep it Fresh

Jim van der Zee, zanger-gitarist, verrast het publiek met zijn hartverwarmende nummers en overweldigende optreden. De uitdaging ligt voor Jim steeds in zijn optredens; elk optreden moet nieuw zijn, fris. In ‘Keep it Fresh’ zal Jim per week bepalen wat hij gaat zingen en met wie hij op het podium zal staan. Soms zal dit alleen zijn, waarbij hij de vrijheid neemt om te zingen wat hij voelt op dat moment.

Jim van der Zee begon, geïnspireerd door zijn vader, toen hij 6 was gitaar te oefenen. Na de middelbare school studeerde hij verder aan het conservatorium in Amsterdam. Hier leerde hij zijn stem te gebruiken en verbeterde hij zijn gitaarspel. In de zomermaanden trok Jim door Europa en Amerika. Hij ontwikkelde een talent om een publiek aan te trekken op vrijwel ieder plein in iedere stad. Regelmatig stond er zo’n 350 man de straatmuzikant te bewonderen.

In 2018 won Jim van der Zee de achtste editie van de talentenjacht The Voice of Holland. In de finale vertolkte hij het nummer Vincent van Don McLean en zijn singleversie van het nummer ‘I'm on fire’ van Bruce Springsteen. Kort na zijn overwinning bracht Van der Zee zijn debuutalbum ‘Where I come from’ uit, met daarop vertolkingen van nummers van onder meer Bob Dylan, Johnny Cash, Cat Stevens, Tom Waits, Leonard Cohen en Simon & Garfunkel. In september 2019 volgde een album met eigen werk, getiteld ‘Starting the engine’.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00