UITVERKOCHT

James Oesi – contrabass

Andrea Vasi – piano

Merel Junge – viool

Anna voor de Wind - klarinet

www.jamesoesi.com

Foto: S. Xanthoulis

Theaterconcert

- aanvang: 20:15

James Oesi

James Oesi Group

James Oesi Group

Met zijn weelderige haardos en karrenvracht aan talent is de contrabassist James Oesi een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als een van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Tijdens zijn soloprogramma’s speelt hij werk van onder andere Bach, Rachmaninov, Berio en Beethoven.

James Oesi wordt in 1988 geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika, waar hij opgroeit en als kind al piano en viool speelt. Op 16-jarige leeftijd verruilt Oesi Johannesburg voor Moskou om contrabas te gaan studeren aan het Moskou State Tchaikovsky Conservatoir. In 2012 studeert hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De afgelopen jaren speelt Oesi zijn soloprogramma’s op bekende podia als het Amsterdamse Concertgebouw, TivoliVredenburg in Utrecht en het Grachtenfestival in Amsterdam. Hij is een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1.

James Oesi kreeg in de loop der jaren ongekend goede kritieken. In 2020 trad hij op tijdens het North Sea Jazz Festival.

Met zijn eigen Group, waarmee hij speelt bij Podium onder de Toren zet hij de contrabas in de spotlights in een kwartet van vier vrije klassieke geesten die allemaal ook solistisch veel te vertellen hebben. Dat zijn naast de contrabas van Oesi, pianist Andrea Vasi, op viool Merel Junge en klarinettist Anna voor de Wind. Musici die onder andere bekend zijn van Asko|Schönberg en Spinvis en samen muziek spelen van bijvoorbeeld Bartok, Stravinsky en Bach.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00