UITVERKOCHT

Foto: Dave Stoker

Maria de Fátima - zang

Daniel Raposo - Portugese gitaar

Hans van Gelderen - klassiek gitaar

Felix Hildenbrand - contrabasFado

- aanvang: 20:15

Maria de Fátima

Fado!

Maria de Fátima brengt deze avond een aantal prachtige fado-nummers ten gehore. De zangeres, geboren en getogen in de volkswijk ‘Boavista’ in Lissabon, begon op haar negende al aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond ze al op het podium samen met Amália Rodrigues. 

Ze trad vaak samen met haar moeder Maria de Travassos op en zong met haar het Portugese levenslied. Haar repertoire bestond, behalve uit de traditionele fado’s voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd. Maria de Fátima heeft een groot aantal lp- en cd- opnames op haar naam staan, waarvan de eerste werd uitgebracht toen ze twaalf jaar was.

Op haar 21e koos Maria voor een vaste verblijfplaats in Nederland waar haar carrière zich verder ontwikkelde. Maria de Fátima groeide uit tot een bekende fadista die in 2016 de hoogste presidentiële onderscheiding ‘Orde van Infante D.Henrique’ ontving van de Portugese president voor haar grote bijdrage aan het bekendmaken van de Portugese cultuur in het buitenland.

www.mariadefatima.comNiet leden: € 16,50
Leden: € 14,50