UITVERKOCHT

Ernst Daniel Smid – zang

Ties Mellema – saxofoon
Niels Bijl – saxofoon
Jan Menu – saxofoon
Tini Thomsen - saxofoon

Muziektheater

- aanvang: 20:15

Ernst Daniël Smid & Four Baritones

Circles

In de voorverkoop van 15 mei tot 15 juni kunnen alleen leden kaarten bestellen.

Vier baritonsaxofoons samen met één van de kleurrijkste baritonzangers van dit moment in een programma waarin hun verschillende achtergronden voorbij komen. Popmuziek, klassiek, jazz, moderne muziek en misschien wel opera! Hun programma heet ‘Circles’. Ze vragen zich af waar hun muzikale reis is begonnen, waarom ze eraan begonnen zijn, en waar ze nu zijn. Gaan ze ergens heen, of draaien ze een cirkel?

Ernst Daniël Smid vertolkte grote operarollen van Carnegie Hall tot De Nederlandse Opera. Verder zong en speelde hij in grote musicalproducties. Daarnaast bracht hij een solo-cd uit met Nederlandstalige chansons, waarvoor hij de Zilveren Harp ontving. Samen met Four Baritones maakt hij de balans op.

Four Baritones is een uniek saxofoonkwartet, dat bestaat uit vier prominente baritonsaxofonisten. Ties Mellema en Niels Bijl zijn coryfeeën uit de klassieke saxofoonwereld. Jan Menu is Nederlands meest vooraanstaande jazz-baritonsax en Tini Thomsen is te horen in zowel popgroepen, jazz- ensembles als het Metropole Orkest. Ze spelen origineel repertoire en gewaagde arrangementen van bijvoorbeeld Beethoven en Led Zeppelin, maar ook speciaal voor hen geschreven muziek. Niet leden: € 16,50
Leden: € 14,50