UITVERKOCHT

Foto: Annelies van der Vegt

Jim Bouwens - tape

Andrea van Beek - sopraan

Gareth Davis - basklarinet

Muziektheater

- aanvang: 20:15

Andrea van Beek

Duets with Jim

‘Duets with Jim’ is een muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Het verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood.

Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave. Jim kan niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder, klassiek zangeres Andrea van Beek, de geluiden op. Ze vroeg een aantal vooraanstaande Nederlandse componisten waaronder Ron Ford, Morris Kliphuis, Gábor Tarján, Jacob ter Veldhuis en Huba de Graaffeen een duet te schrijven voor haar en haar zoon.

Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl, variërend van intieme zang, jazz, klassiek en opera. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape), zingt Andrea over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid. 

‘Uitgebeend muziektheater dat toont hoe weinig eigenlijk nodig is voor een indringende voorstelling (NRC Handelsblad). 

Niet leden: € 16,50
Leden: € 14,50