María González Bullón - hobo
Ovidi Martí Garasa - saxofoon
María Losada Burgo - fagot
Erik Steven Rojas Toapanta - basklarinet
María Luisa Olmos Ros - fagot

Foto: Marco Borggreve

Klassieke muziek

- aanvang: 20:15

Dianto Reed Quintet

Dianto Reed Quintet

We hopen deze voorstelling weer te kunnen organiseren in de de dorpskerk te Grootschermer, Zuideinde 5.

Dit hangt af van de voortgang van de herstelwerkzaamheden welke worden verricht aan de kerk. Zodra hierover definitieve informatie bekend is, publiceren wij dit op onze website, facebook en instagrampagina. Daarnaast informeren wij de bezoekers van deze voorstelling over de definitieve locatie.

Het temperamentvolle Dianto Reed Quintet laat het theater zinderen met muziek van Spaanse componisten. De vijf jonge, Spaanse rietblazers doorkruisen de geschiedenis van de renaissance tot de 20e eeuw, halen hun muziek uit kerken en kroegen en zetten elke Spaanse regio in het zonnetje. Ze zijn dan ook geen traditioneel quintet met bladmuziek, maar ze spelen alles uit het hoofd.

Het Dianto Reed Quintet won de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021 en het Storioni Concours 2021. Daarnaast waren ze finalist voor de Dutch Classical Talent 2022-2023 prijs. Ze traden al op in het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Concertgebouw de Vereeniging en op het Grachtenfestival.

Het Dianto Reed Quintet benadert kamermuziek op een andere manier. Ze voegen verschillende stukken samen, veranderen volgordes en voegen choreografie toe. Dit zorgt voor een dynamische interactie tussen de musici en het publiek.


Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00