UITVERKOCHT

Mieke Stemerdink - vocals

Jason Bouman - vocals, toetsen

André Vrolijk - accordeon

Martin Bakker - contrabas, bas, gitaar, vocals

www.dezee.nl/project/mieke-stemerdink-jason-bouman-de-jordaan-zingt

Muziektheater

- aanvang: 20.15

Mieke Stemerdink en Jason Bouman

De Jordaan zingt


Wegens ziekte van de artiest gaat de voorstelling vanavond helaas niet door.

Mieke Stemerdink en Jason Bouman brengen met hun theaterprogramma ‘De Jordaan zingt’ het repertoire van tante Leen, Johnny Jordaan, Manke Nelis en anderen opnieuw tot leven. In het decor van het café van Tante Leen brengen ze de broodnodige saamhorigheid, troost, hoop en humor naar het theater en slaan een brug tussen verleden en heden met verhalen en repertoire uit de Jordaan. De bezoeker wordt ondergedompeld in muziek waar het hart van overloopt met een lach en een traan.

Het is een repertoire uit een tijd van schrijnende armoede waarbij een geromantiseerd beeld ontstond van opgewekte solidariteit tussen de kinderrijke en klein behuisde Jordanese families. Die saamhorigheid spreekt ook uit de liederen in het Jordaanrepertoire, waarin men de grote liefde voor de buurt, Mokum en de Ouwe Wester bezingt. Daarnaast klinkt in het Jordanese lied vaak de liefde voor het Italiaanse belcanto door.

Mieke Stemerdink was frontvrouw van de iconische band de Gigantjes en volkszanger Jason Bouman is winnaar van het SBS6 programma Bloed, Zweet en Tranen. Zij worden begeleid door accordeonist André Vrolijk en multi-instrumentalist en vocalist Martin Bakker. De muzikale arrangementen zijn geschreven door Mieke Stemerdink.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00