Marjolijn Touw - zang

Jason Bouman - zang, toetsen

André Vrolijk - accordeon

Martin Bakker - contrabas, bas, gitaar, zang

Levensliederen

- aanvang: 20:15

Marjolijn Touw en Jason Bouman

De Jordaan zingt

We hopen deze voorstelling weer te kunnen organiseren in de de dorpskerk te Grootschermer, Zuideinde 5.

Dit hangt af van de voortgang van de herstelwerkzaamheden welke worden verricht aan de kerk. Zodra hierover definitieve informatie bekend is, publiceren wij dit op onze website, facebook en instagrampagina. Daarnaast informeren wij de bezoekers van deze voorstelling over de definitieve locatie.

Marjolijn Touw en Jason Bouman brengen het repertoire van tante Leen, Johnny Jordaan, Manke Nelis en anderen opnieuw tot leven. Ze brengen saamhorigheid, troost, hoop en humor naar het theater en slaan een brug tussen verleden en heden met verhalen en repertoire uit de Jordaan. De bezoeker wordt ondergedompeld in muziek waar het hart van overloopt met een lach en een traan.

Het is een repertoire uit een tijd van schrijnende armoede waarbij een geromantiseerd beeld ontstond van opgewekte solidariteit tussen de kinderrijke en kleinbehuisde Jordanese families. De liederen bezingen de grote liefde voor Mokum en de Ouwe Wester. Daarnaast klinkt in het Jordanese lied vaak de liefde voor het Italiaanse belcanto door.

Marjolijn Touw is bekend als musicalzangeres, actrice en presentatrice. Volkszanger Jason Bouman is winnaar van het SBS6 programma Bloed, Zweet en Tranen. Zij worden begeleid door accordeonist André Vrolijk en multi-instrumentalist en vocalist Martin Bakker.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00