UITVERKOCHT

Estrella Acosta - zang

Marc Bischoff - piano

Efraim Trujillo - sax/fluit

Samuel Ruiz - contrabas

Enrique Firpi - drums

en als gast Gerardo Rosales - percussie

www.estrellaacosta.com

Foto: Brenda Ladd

Theaterconcert

- aanvang: 20:15

Estrella Acosta & Esquina25

Cuban Country Queens

Een feestelijk concert dat de koninginnen van de ‘Musica guajira’ in de schijnwerpers zet de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland, die in de loop der jaren zoveel geweldige nummers schreven.

In de jaren '40 en '50 maakten vrouwen in Cuba vaak de meest geliefde muziek op de 'nieuwe media', de live radio-uitzendingen en de opkomende televisie. Veel van die nummers, met wortels in Zuid-Spanje en Afrika, hadden onmiddellijk succes in heel Latijns-Amerika. Met deze 'Cuban Country Queens'-tour maakt het publiek kennis met de grootste hits van deze geweldige vrouwen in combinatie met Estrella's eigen liedjes, gevat in avontuurlijke arrangementen.

Estrella Acosta is een ambassadeur van de Cubaanse muziek in Nederland. Zij en haar band Esquina 25 creëren een frisse kijk op de muziek van haar moederland, met eigentijdse en eigenzinnige improvisaties met behoud van het karakter en de spirit die kenmerkend zijn voor deze muziek.

De musici komen uit vele landen - Cuba, Venezuela, Uruguay, Duitsland en Nederland - en hebben allen ruime ervaring in Latijns-Amerikaanse- en jazzmuziek. Ze brengen een unieke mix van creatieve ideeën samen in hun muziek.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00