UITVERKOCHT

Jasper de Beer – double brass, guitar banjo, backing vocals

Job Chajes – alto saxophone, vocals

Alec Kopyt – vocals, percussion

Gijs Levelt – trumpet

Joop van der Linden – trombone, percussion

Janfie van Strien – klarinet, backing vocals

Ellen van Vliet - accordeon

Foto: Tessa Postumus-De Boer

Klezmer muziek

- aanvang: 20:15

Amsterdam Klezmer band

Amsterdam Klezmer band

Let op!: Deze voorstelling vindt plaats in Zuidschermer, 'Bij Zuid', Zuidervaart 67.

Mix een dosis klezmer met een snufje jazz, voeg daar een scheutje Balkan aan toe, en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band. Brass, contrabas, accordeon en percussie versterken elkaar met pulserende grooves vol subtiele, maar toch rauwe energie. De band laat het publiek graag zweten, maar kan je ook laten wegdromen met soulvolle klaagzang.

De Amsterdam Klezmer Band begon als een groep straatmuzikanten die traditionele Jiddische muziek speelde. 25 jaar later is de band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie. De band is erin geslaagd om altijd op de radar te blijven en over de hele wereld te toeren. Intussen hebben ze een publiek opgebouwd van kenners die al vele jaren van hen houden. Intussen heeft de band maar liefst 19 albums uitgebracht.

De Amsterdam Klezmer Band geeft klezmer een nieuw geluid door hedendaagse stijlen en technieken met elkaar te vermengen, met als belangrijkste invloeden Balkan en Oriëntaalse muziek. Ze brengen hun muziek fris, urgent en dansbaar.


Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00