Marieke de Bruijn - viool en tekst

Jacob Plooij - viool

Mark Mulder - altviool

Jos Teeken - cello

Marijn van Prooijen - contrabas

Theaterconcert

- aanvang: 20.15

Dutch String Collective

A Stairway to Heaven

Bereid je voor op een boeiende reis door drie eeuwen muziek. Van Amadeus tot Zeppelin, met klassiekers van honderden jaren geleden tot klassiekers van nu. Stairway to Heaven, één van de grootste rocksongs van de 20e eeuw, is het vertrekpunt voor dit verrassende theaterconcert.

Het Dutch String Collective toont aan dat klassieke meesterwerken van Purcell, Vivaldi, Mozart en Brahms even 'catchy' kunnen zijn als popmuziek. En dat tijdloze composities van Led Zeppelin en The Beatles net zo goed aanspraak kunnen maken op de term klassieke muziek.

Marieke de Bruijn, frontvrouw van het Dutch String Collective, vertelt over achtergronden van de nummers en de componisten. Waarom ze schrijven wat ze schrijven. Wie er ooit beroemd was, wie werd verguisd en vergeten... en dat vaak de meest geliefde artiesten met een quick way to heaven gingen.

‘Met deze muziek brengen we je graag even een stukje dichter bij de hemel, een trappetje naar een plek waar je kunt genieten, waar je kunt verdwijnen,’ aldus Marieke.

Niet leden: € 18,00
Leden: € 16,00