Philippe Elan & Amstel Quartet

 

Franse chansons

 

Zaterdag 14 januari 2017
20.15 uur

 

voorstelling

Sax avec Elan!


Het Amstel Quartet is ’s wereld kleurrijkste saxofoonkwartet. Want of het nou gaat om oude muziek, pop, jazz, klassiek of wereldmuziek — als je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen de genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden.

 

Het viertal heeft wereldwijd een grote schare bewonderaars. Terecht, want een optreden van het Amstel Quartet heeft de opwindende energie van een popconcert. Ze vallen dan ook regelmatig in de prijzen en krijgen internationaal veel erkenning.

 

Hun nieuwste album maakten de saxofonisten samen met Philippe Elan. Elan is een begrip voor iedereen die van het Franse chanson houdt. Hij begon zijn muzikale leven ooit als saxofonist bij de plaatselijke fanfare. Maar al snel werd duidelijk dat zingen zijn echte passie was. De saxofoon bleef altijd een rol spelen in zijn leven. Het is dus geen toeval dat hij graag met de saxofonisten van het Amstel Quartet wilde samenwerken. De chansons van Brel, Aznavour en Piaf lijken hen op hun beurt op het lijf geschreven. 

 

De pers

NRC Handelsblad “Je waant je meteen in vaudevillesfeer. Daarbij lijken de saxofoonvirtuozen van het Amstel Quartet zich in elk idioom thuis te voelen.”

 

 

Philippe Elan - zang

Remco Jak - sopraansaxofoon

Olivier Sliepen - altsaxofoon

Bas Apswoude - tenorsaxofoon

Ties Mellema - baritonsaxofoon